Neustrezna higiena, miši in podgane – Inšpektorji zaprli priljubljeno ljubljansko Čolnarno

Priljubljeni ljubljanski Tivolski ribnik, ki je bil nekoč oaza za druženje in športne aktivnosti meščanov, se je znašel v nevarnosti zaradi zaskrbljujočega stanja v bližnjem lokalu, Čolnarni Tivoli. Kljub svoji bogati zgodovini in čudovitem ambientu, ki ga ponuja, lokal trpi zaradi higienskih težav, ki jih gostje ostro kritizirajo. Poleg tega je sedaj v Čolnarni zaznati tudi prisotnost miši in podgan, kar predstavlja dodatno grožnjo za to znano ljubljansko točko za druženje in rekreacijo.

Po besedah gostov, ki so obiskali lokal, je stanje higiene zelo slabo. Mizice se ne čistijo, smeti, odpadki pa ostajajo na tleh. Največja težava pa se pojavi pri straniščih, ki so umazana in smrdljiva. Inšpektorji za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin so potrdili, da so odkrili številne nepravilnosti, vključno s pomanjkanjem tople vode in kršitvami osebne higiene.

Poleg teh težav se je nedavno pojavila še dodatna grožnja – miši in podgane, ki so začele obiskovati lokal. Po posnetkih, ki so jih namestili, so ugotovili, da ti glodavci prihajajo skozi luknje v zidovih. Kljub poskusom deratizacije se težava ni rešila. Lokal so bili zato prisiljeni zapreti.

Odziv najemnika

Andrej Maglica, najemnik lokala od leta 2015, pravi, da so že poskušali rešiti problem, vendar so se podgane in miši še vedno vračale. Lokal je zaprt, dokler ne najdejo učinkovite rešitve za to težavo. Zaradi posebnih pogojev v krajinskem parku, v katerem se nahaja lokal, pa ne morejo uporabiti strupov, saj bi lahko ogrozili druge živali, ki tam živijo.

Inšpektorji so ponovno obiskali lokal in ugotovili številne nepravilnosti, zaradi katerih so ponovno zaprli lokal. Med drugim so navedli neustrezno higieno prostorov, neustrezno hrambo živil, neizvajanje spremljanja kontrolnih točk in pomanjkljivo opremo za higieno rok.

To ni prvič, da so obiskovalci izrazili nezadovoljstvo s stanjem v Čolnarni Tivoli. Mesto nima javnih stranišč, edine sanitarije v Tivoliju pa so v tem lokalu. Ljubljanski župan Zoran Janković je prejšnje leto povedal, da so postavili določene pogoje najemniku, vendar se stanje ni izboljšalo.

Lokal Čolnarna Tivoli ostaja zaprt, medtem ko iščejo rešitev za higienske težave in prisotnost miši in podgan.

vir; Foto: Freepik; Portal24

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja