Asta Vrečko bi lahko – po tem scenariju – tako še pred prihodnjimi volitvami prebegnila na varno, na stolček nove generalne direktorice Cankarjevega doma?!

Požareport: Klavrno propadla v Zagrebu, zdaj bi pa harala po kulturi doma in šparala direktorski stolček za ministrico Vrečko?!

Požareport: Celih 10 let je minilo, ko avtor teh vrstic ni pisal niti kako drugače poročal o Cankarjevem domu. Kar je novinarsko pošteno, saj je bila Barbara Drnač dva mandata članica sveta CD (prvič je bila imenovana med vlado Alenke Bratušek, drugič pa med vlado Marjana Šarca), pa bi lahko prišlo do – očitkov – tako imenovanega “navzkrižja interesov”. Saj, nismo vsi novinarski Primoži Cirmani, ki pišemo o vladi, samo pohvalno seveda, čeprav je žena Primoža Cirmana (Petra Vezjak Cirman) direktorica vladnega Urada za komuniciranje. No, kakor koli, ti zame težki časi so mimo, teh profesionalnih oz. poklicnih ovir zdaj ni več.

In ravno včeraj se je zgodila, brez prisotnosti medijev, kakopak, “tajna” prva seja novoimenovanega sveta CD, kjer zdaj, pod vlado Roberta Goloba, drži večino najmanjša vladna stranka Levica, kar se je že tudi demonstriralo:

– Viri pravijo, seja je bila zelo neprijetna.

– Vnel se je spopad med Levico in preostalimi za funkcijo predsednika oziroma predsednice sveta CD, dosedanjim predsednikom Alešem Čerinom, sicer formalnim predstavnikom Mestne občine Ljubljana, in Zdenko Badovinac, “nefomalno” predstavnico Levice, ki je hkrati tudi kandidatka Levice na aktualnih evropskih volitvah.

Za osvežitev spomina: Badovinćeva je tista nekdanja dolgoletna direktorica ljubljanske Moderne galerije (še iz časov velike LDS), ki je kot direktorica zagrebškega Muzeja sodobnosti že po letu dni in pol direktorovanja doživela fiasko, bila prisiljena… več na Požareport.

Ne spreglejte…

Požareport: Potrjeno tudi iz Svobode: Golob je Grošlja res odpikal zaradi Zorana Jankovića, vendar o tem ne govorimo

Požareport: Za osvežitev spomina: v članku z naslovom “Ko Golobičev zvesti gardist in odkartani evropski poslanec Svobode pristane pri bivšem državnem sekretarju Janševe vlade”, ki smo ga na tem portalu objavili 6. maja, smo med drugim zapisali, da sploh ni izključeno, da je evropski poslanec (Gibanja Svobode, prej LMŠ) Klemen Grošelj res (od)padel na podlagi tihega dogovora med srbskim predsednikom Aleksandrom Vučićem… več tukaj.

Foto: Boštjan Podlogar/STA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja