Preprosto in okusno: Kurja obara
Želite pripraviti okusno in nasitno jed za družinsko kosilo? Kurja obara z bogato omako, piščancem, gobami in korenjem je odlična izbira. Preprosta za pripravo, a polna okusov, bo navdušila vse za mizo. Sledite našemu receptu in pričarajte domačo toplino!
Sestavine (za 4 osebe):
- 4 kosi piščančjega mesa (npr. stegna ali bedra),
- 2 srednje velika korenja, narezana na kolobarje,
- 200 g svežih gob (npr. šampinjoni), narezanih na polovice,
- 1 srednja čebula, drobno sesekljana,
- 2 stroke česna, zmletih,
- 1 liter piščančje jušne osnove,
- 2 žlici olivnega olja,
- 1 žlica moke (za zgostitev),
- 1 žlica sveže sesekljanega peteršilja,
- 1 žlička suhega timijana,
- sol in poper po okusu.
Priprava:
Piščančje kose operite in posušite s papirnato brisačo. Posolite in poprajte po okusu.
V veliki posodi segrejte olivno olje na srednje visoki temperaturi. Dodajte piščančje kose in jih z vseh strani zlato rjavo popecite (približno 5-7 minut). Ko so pečeni, jih vzemite iz posode in odložite na stran.
V isti posodi popražite čebulo in česan, dokler ne postaneta prozorna (približno 2-3 minute). Dodajte narezan korenje in gobe ter kuhajte še 5 minut.
Potresite moko čez zelenjavo in dobro premešajte. Postopoma vlijte piščančje jušno osnovo, medtem pa mešajte, da preprečite grudice.
Vrnite piščančje kose v posodo, dodajte timijan in zavrite. Zmanjšajte ogenj, pokrijte in kuhajte na nizki temperaturi približno 40-50 minut, dokler piščanec ni popolnoma kuhan in meso skoraj odpada od kosti.
Pred serviranjem posujte s svežim peteršiljem.
Postrezite toplo, najbolje z maslenim krompirjem ali svežim kruhom, ki bo vpil okusno omako.
Dober tek!
Portal24; Foto: Pixabay/Levoqd
There is noticeably a lot to realize about this. I think you made various good points in features also.
After study a couple of of the weblog posts on your website now, and I truly like your means of blogging. I bookmarked it to my bookmark web site checklist and shall be checking again soon. Pls take a look at my site as well and let me know what you think.