Preprosto in okusno: Kurja obara

Želite pripraviti okusno in nasitno jed za družinsko kosilo? Kurja obara z bogato omako, piščancem, gobami in korenjem je odlična izbira. Preprosta za pripravo, a polna okusov, bo navdušila vse za mizo. Sledite našemu receptu in pričarajte domačo toplino!

Sestavine (za 4 osebe):

  • 4 kosi piščančjega mesa (npr. stegna ali bedra),
  • 2 srednje velika korenja, narezana na kolobarje,
  • 200 g svežih gob (npr. šampinjoni), narezanih na polovice,
  • 1 srednja čebula, drobno sesekljana,
  • 2 stroke česna, zmletih,
  • 1 liter piščančje jušne osnove,
  • 2 žlici olivnega olja,
  • 1 žlica moke (za zgostitev),
  • 1 žlica sveže sesekljanega peteršilja,
  • 1 žlička suhega timijana,
  • sol in poper po okusu.

Priprava:

Piščančje kose operite in posušite s papirnato brisačo. Posolite in poprajte po okusu.

V veliki posodi segrejte olivno olje na srednje visoki temperaturi. Dodajte piščančje kose in jih z vseh strani zlato rjavo popecite (približno 5-7 minut). Ko so pečeni, jih vzemite iz posode in odložite na stran.

V isti posodi popražite čebulo in česan, dokler ne postaneta prozorna (približno 2-3 minute). Dodajte narezan korenje in gobe ter kuhajte še 5 minut.

Potresite moko čez zelenjavo in dobro premešajte. Postopoma vlijte piščančje jušno osnovo, medtem pa mešajte, da preprečite grudice.

Vrnite piščančje kose v posodo, dodajte timijan in zavrite. Zmanjšajte ogenj, pokrijte in kuhajte na nizki temperaturi približno 40-50 minut, dokler piščanec ni popolnoma kuhan in meso skoraj odpada od kosti.

Pred serviranjem posujte s svežim peteršiljem.

Postrezite toplo, najbolje z maslenim krompirjem ali svežim kruhom, ki bo vpil okusno omako.

Dober tek!

Portal24; Foto: Pixabay/Levoqd

2 thoughts on “Preprosto in okusno: Kurja obara”
  1. After study a couple of of the weblog posts on your website now, and I truly like your means of blogging. I bookmarked it to my bookmark web site checklist and shall be checking again soon. Pls take a look at my site as well and let me know what you think.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja