Tragična nesreča na reki Soči: Utonil tuji kajakaš

Včeraj se je na reki Soči pri naselju Trnovo ob Soči zgodila tragična nesreča, v kateri je življenje izgubil tuji državljan. Med veslanjem s kajakom se je prevrnil in narasla reka ga je odnesla proti Kobaridu. Reševalci so njegovo truplo našli nekaj metrov od obale v Kataraktu.

“Gorska reševalna zveza Slovenije je bila obveščena o nesreči tujega državljana, ki se je prevrnil med veslanjem s kajakom pod naseljem Trnovo ob Soči. Zaradi obilnega deževja je narasla reka Soča nesrečnika odnesla naprej proti Kobaridu,” so sporočili iz zveze.

ReCO Nova Gorica je takoj aktiviral gorske reševalce, gasilce in reševalce iz vode. “Skupno smo pregledovali naraslo reko od Otone proti Trnovemu ob Soči. Med iskanjem smo našli kajak in več predmetov pogrešanega kajakaša. Okoli 18.30 smo v Kataraktu nekaj metrov od obale našli truplo pogrešanega kajakaša. Truplo smo potegnili iz narasle reke in ga na nosilih prinesli do ceste. Za nadaljnji prevoz je poskrbela pogrebna služba tolminske Komunale. Svojcem izrekamo iskreno sožalje,” so še zapisali pri GRS.

Novogoriški policisti so bili o nesreči obveščeni v petek ob 17.37. Ugotovili so, da se je skupina šestih državljanov Nemčije s kajaki spustila po Soči. Pred izstopnim mestom pri Trnovem ob Soči je 60-letni kajakaš imel težave, zato je izplaval iz kajaka.

V iskalni in reševalni akciji je sodelovalo 20 reševalcev GRS Tolmin, osem reševalcev Društva reševalcev iz vode, 11 gasilcev PGD Kobarid in deset gasilcev PGD Tolmin.

To je bila letos druga nesreča na reki Soči, v kateri je bil udeležen kajakaš.

[Vir: STA]; Portal24; Foto: GRZS/Facbook

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja