Zaradi suma goljufije pri potnih stroških odpuščen poslovni direktor kirurške klinike UKC Ljubljana

Zaradi domnevne goljufije pri izplačevanju potnih stroškov je poslovni direktor kirurške klinike Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana Aleksander Batič prejel odpoved delovnega razmerja. Batič se na očitke ni odzval, navaja STA.

Nadzor nad Batičem je bil izveden na podlagi anonimne prijave, ki je nakazovala na sum kršitev delovnopravne zakonodaje. Po navedbah portala Preiskovalno naj bi Batič, ki živi v bližini Ljubljane, izkazoval vsakodnevno vožnjo na Goriško. Batič naj bi tako potne stroške prejemal neupravičeno. Iz UKC Ljubljana so pojasnili, da je bil Batič kot poslovni direktor kirurške klinike zaposlen od februarja 2019, postopek odpovedi pogodbe o zaposlitvi pa je bil zaključen 17. junija letos.

Služba za korporativno varnost UKC Ljubljana je nadzor izvedla na podlagi anonimne prijave zaradi suma kršitev delovnopravne zakonodaje. Glede nezakonito izplačanih zneskov potnih stroškov so pojasnili, da osebo pozovejo k vrnitvi sredstev, v nasprotnem primeru pa so prisiljeni sprožiti sodni postopek. Točnega zneska, ki naj bi ga Batič nezakonito pridobil, v UKC ta trenutek še ne morejo posredovati, po poročanju portala Preiskovalno pa naj bi šlo za vsaj 600 evrov mesečno.

V ljubljanskem kliničnem centru so lansko leto odkrili dva podobna primera, letos pa štiri, so navedli za STA. Pred primerom Batiča je portal Preiskovalno poročal tudi o primeru pravnice v UKC Ljubljana, ki naj bi prav tako prejemala previsok znesek povračila za vožnjo na delo, a odpovedi ni prejela, saj nepravilnosti niso bile potrjene.

Razpis za novega poslovnega direktorja kirurške klinike so objavili 20. junija. Do izbire novega direktorja je vodenje začasno prevzelo drugo vodstvo kliničnega centra. Poleg tega UKC Ljubljana išče tudi novega poslovnega direktorja interne klinike, saj je dosedanja direktorica dala odpoved. Rok za prijavo na razpis se izteče 13. julija, je razvidno iz objave na portalu MojeDelo.

[Vir: STA]; Portal24; Foto: zajem zaslona

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja